Manon ondersteunt scholen bij de implementatie van het vak digitale geletterdheid
Geschreven door: Manon Knoop
24 oktober 2024

Structurele samenwerking in digitale geletterdheid in het onderwijs: dé codeerschool en Uitgeverij Instruct bundelen krachten

Uitgeverij Instruct en dé codeerschool hebben al geruime tijd een succesvolle samenwerking als elkaars ‘preferred supplier’ voor lesmethoden, robotica, workshops en implementatietrajecten op het gebied van digitale geletterdheid en is gericht op scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en mbo. Door onze krachten te bundelen, versterken we onze missie om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden dat leerlingen en leerkrachten digitaal vaardig maakt, hen voorbereidt op de toekomst en bijdraagt aan kansengelijkheid. Samen bieden dé codeerschool en Instruct een volledig, op maat gemaakt aanbod dat scholen ontzorgt.

Krachten bundelen voor hoogwaardig onderwijs met digitaal vaardige leerlingen en leerkrachten

Door onze krachten te bundelen, versterken dé codeerschool en Uitgeverij Instruct hun gezamenlijke missie: het bieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs dat leerlingen en leerkrachten digitaal vaardig maakt. Ons doel is om hen voor te bereiden op de digitale toekomst en tegelijkertijd bij te dragen aan kansengelijkheid voor iedereen. De structurele samenwerking stelt ons in staat om een compleet aanbod te leveren dat volledig is afgestemd op de specifieke behoeften van scholen, en hen ontzorgt bij de implementatie van digitale geletterdheid.

 

digitale geletterdheid implementeren bij scholen doen we samen met dé codeerschool en instruct

 

Voordelen van onze samenwerking voor digitale geletterdheid bij scholen

Onze samenwerking biedt scholen de volgende voordelen:

  • Modulaire lesmethoden voor digitale geletterdheid: een marktleidende en modulaire lesmethode die volledig afgestemd wordt op de unieke leerlijn digitale geletterdheid voor jouw school. Of de focus nu ligt op basisvaardigheden, programmeren of een ander kerndoel, wij bieden samen een passend programma dat past bij de behoeften van de school en voldoet aan de conceptkerndoelen van het SLO.
  • Deskundige lessen en workshops voor digitale vaardigheden: naast lessen voor leerlingen bieden we workshops voor ICT-coördinatoren, leerkrachten en ouders. Deze sessies richten zich o.a. op het verbeteren van digitale vaardigheden, het verhogen van mediawijsheid, programmeren en het stimuleren van de ouderbetrokkenheid.
  • Volledige integratie van digitale geletterdheid in het curriculum: wij zorgen voor een blijvende impact door digitale geletterdheid volledig te integreren in het curriculum. Dit omvat begeleiding en uitwerking bij visie- en beleidsvorming en de implementatie, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw school. Met één vast aanspreekpunt garanderen we een soepel en efficiënt traject. – Benieuwd naar een stappenplan implementatie digitale geletterdheid? Ontvang het dan via deze link.
  • Bijdragen aan toekomstbestendig onderwijs en gelijke kansen: onze samenwerking bouwt aan een toekomst waarin elke leerling en leerkracht digitaal vaardig is, waardoor de kansengelijkheid toeneemt. We zorgen ervoor dat alle leerlingen met kwalitatief hoogstaand onderwijs gelijke kansen krijgen in de digitale wereld van vandaag en morgen.

 

Waarom deze samenwerking van belang is voor het curriculum van scholen

Digitale geletterdheid implementeren in het onderwijs vereist een doordachte aanpak om alle leerlingen optimaal voor te bereiden op de digitale toekomst. Door samen te werken, bieden dé codeerschool en Uitgeverij Instruct een duurzame oplossing voor scholen die inzetten op digitale vaardigheden, kwaliteit en kansengelijkheid. Onze expertise in maatwerkoplossingen in combinatie met modulaire, hoogwaardige lesmethoden zorgt ervoor dat digitale vaardigheden op een structurele en praktische manier worden aangeleerd.

 

Webinar tijdens de Week van de Mediawijsheid

Naast het feit dat we op 7 november samen te vinden zijn bij de I&I conferentie, organiseren we tijdens de Week van de Mediawijsheid een gezamenlijk webinar “Sociale media: van thuiskwestie naar schooluitdaging” voor bestuurders, ICT-coördinatoren, directeuren van scholen. Tijdens dit webinar bespreken we de invloed van sociale media op het onderwijs, onze ervaringen en praktische oplossingen uit de dagelijkse praktijk. Blijf tot het einde, want de deelnemers ontvangen een gratis toolkit! Volg ons op LinkedIn of houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van deze webinar.

 

Klaar voor digitaal geletterde leerkrachten en leerlingen op school? Ontdek de mogelijkheden van onze samenwerking voor jouw onderwijs.

Wil je jouw school onderwijs klaar maken de digitale wereld van vandaag en morgen? Plan dan hier een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij digitale geletterdheid samen kunnen implementeren. Samen zorgen we voor duurzaam onderwijs en een digitale toekomst voor jouw leerlingen!

 

Blog

Laat je inspireren en ontwikkelen met onze verhalen, informatie, tips en actualiteiten.

Ex leerkracht stimuleert lesgeven in digitale geletterdheid en geeft het voorbeeld bij het implementatietraject
Beperkingen checklist digitale geletterheid
Leerling werkt achter laptop en leert betrouwbare bronnen herkennen op het internet voor mediawijsheid in het onderwijs
digitale geletterdheid implementeren bij scholen doen we samen met dé codeerschool en instruct