Bij dé codeerschool geloven wij dat digitale geletterdheid dé cruciale bouwsteen is voor de toekomst van elk kind. Daarom zetten we ons in om elke leerling en leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs digitaal vaardig te maken, zodat zij optimaal voorbereid zijn op de wereld van vandaag en morgen.
Ontbreekt het jouw school aan kennis, visie en beleid, tijd, personeel of draagvlak?
Waarschijnlijk krijg je het dan niet voor elkaar om digitale geletterdheid succesvol te implementeren.
Met de expertise en complete ontzorging van dé codeerschool lukt dat wel.
Lees hieronder meer over onze aanpak en onze diensten.
Het kernvak digitale geletterdheid kan zowel als een op zichzelf staand vak worden geïmplementeerd, als geïntegreerd in andere vakken.
Laat je adviseren wat passend is voor jouw school.
De aanpak is afhankelijk van de dienst of het pakket waarvoor je kiest. Je leest hier over de aanpak van het meest gekozen, complete pakket: visie & beleidsvorming.
Na de kick-off met het projectteam wordt op een interactieve en leuke manier met het hele team een visie gevormd.
Advies volgt op de 360° ICT-vaardighedenscan voor het lerarenteam, op de nulmeting van de leerlingen, en op een inventarisatie van de beschikbare en ontbrekende middelen.
Na de opstartfase is er een duidelijk beeld van wat digitale geletterdheid inhoudt, wat de benodigde ontwikkeling van het team is, en welke middelen nodig zijn. Bovendien is de visie op digitale geletterdheid helder gedefinieerd en gedragen door het team. Het vormt dé basis voor de verdere implementatie van digitale geletterdheid.
De visie wordt opgeleverd in een helder uitgewerkt visiestuk.
Met behulp van onze eigen vaardighedenkaart zetten we de abstracte kerndoelen van digitale geletterdheid om in een concrete leerlijn met kwaliteitskaart.
Het implementatieplan wordt opgeleverd.
Na de kick-off met het lerarenteam rollen we het implementatieplan digitale geletterdheid uit. De leerlijn wordt tastbaar tijdens de lessen, vaak gegeven door onze eigen bevoegde vakleerkrachten.
Terwijl we het lerarenteam bijscholen komt ook het concept beleidsplan tot stand en vindt een tussentijdse evaluatie plaats.
De lessen digitale geletterdheid en leerkrachten worden nu beproefd over een periode, ondersteund en bijgestuurd waar nodig.
De evaluatie geeft richting aan een eventueel vervolg of afronding. Je ontvangt nu het beleidsstuk.
Plaats voor borging digitale geletterdheid structureel op de agenda, bespreek resultaten regelmatig met het team en doe schoolbreed mee aan activiteiten zoals de week van de mediawijsheid.
Jouw school heeft nu een solide basis voor duurzaam onderwijs in digitale geletterdheid. Jullie bereiden de leerlingen voor op de digitale wereld van vandaag en morgen, en stimuleren zo digitale gelijkheid en zelfredzaamheid.
Met dit pakket kies je voor de meest complete begeleiding en ontzorging in het opstellen van beleid en het implementeren van het kernvak digitale geletterdheid.
Jij krijgt zo goed, duurzaam en samenhangend onderwijs, inclusief visie, beleid en de implementatie.
Wanneer een sterke visie aanwezig is, is een implementatie mogelijk voldoende. In dit implementatie-pakket ligt de focus op het vormen van een maatwerk leerlijn voor digitale geletterdheid en op advies voor gerichte professionalisering voor leraren.
Zo integreren we het vak naadloos en probleemloos in het curriculum.
De uitdagingen met het implementeren van digitale geletterdheid remmen de ontwikkeling die de leerling nodig heeft voor zijn of haar toekomst.
Met onze ervaren, bevoegde vakleerkrachten door heel Nederland kun je alvast aan de slag.
Dé codeerschool werkt op basis van de behoefte en mogelijkheden van de school. Naast bovenstaande pakketten bieden wij ook op zichzelf staande diensten aan.
Lees hieronder meer over één van onze diensten:
360 graden inzicht in de ontbrekende ICT-vaardigheden van het lerarenteam.
Ouderbetrokkenheid stimuleren met één van onze thema's op digitale geletterdheid.
Vaardigheden en kennis van leerkrachten verder versterken en ontwikkelen.
Volledig ondersteund voor een funderende, gedragen visie op digitale geletterdheid.
Meest complete begeleiding en ontzorging voor besturen voor het opstellen van de koers.
Begeleiding bij het vormen van een doorlopende, duurzame leerlijn digitale geletterdheid.
Met de klas in één dagdeel bij Microsoft op Schiphol leren programmeren.
Altijd toegang tot de expertise terwijl jullie zelf digitale geletterdheid implementeren.
Volg de checklist implementatie digitale geletterdheid en maak een vliegende start!