Ko de Kraker
Een boeiend zelfsturend spel dat vanaf groep 5 ingezet kan worden, waarbij leerlingen stapsgewijs leren denken. Dit is een essentiële vaardigheid bij programmeren en helpt leerlingen op een speelse manier kennis te maken met de basis van het programmeren.
Ozobot
Een kleine, programmeerbare robot die al vanaf de kleuters inzetbaar is en goed te verweven is in bestaande vakken. De Ozobot maakt gebruik van kleurcodes om programmeerconcepten te vereenvoudigen en die kinderen op papier kunnen tekenen of digitaal via een app.
Smart life met CT-3000
De programmeer-tool waarbij het gaat over het inzetten van technologie om je leven makkelijker te maken, ontwikkeld voor de bovenbouw. Leerlingen oefenen met programmeerprincipes, zoals ‘IF-THEN’ om bijvoorbeeld de radio aan te zetten als je om 7.00 moet opstaan. Een leuke reeks aan lessen met als klap op de vuurpijl ‘hack het digibord’…
Micro:bit
Leuke manier om net wat verder te gaan met programmeren en een alternatief voor (Scratch). Dit kleine apparaatje biedt een hands-on ervaring voor leerlingen om fysieke projecten te programmeren, wat een uitstekende brug vormt naar meer geavanceerde programmeerconcepten.
Code.org
Een laagdrempelige manier om programmeren met blokken in te zetten van de onderbouw zonder account. Van lesmateriaal voor beginners tot JavaScript Tools voor het VO, waar leerlingen zelf mee aan de slag kunnen. Handig voor op de weektaak!
Sphero Bolt
Een geavanceerde, app-gestuurde robotbal die programmeren en spelen combineert en geprogrammeerd kan worden met behulp van Scratch of JavaScript. Een uitstekende tool gemaakt voor zowel midden en bovenbouw!
WebTinq
Een gratis gebruiksvriendelijke HTML-editor speciaal ontworpen voor kinderen om webpagina’s te bouwen en direct te publiceren. Leuk om thuis te laten zien!
Photon
Deze educatieve robot introduceert spelenderwijs belangrijke programmeer- en probleemoplossende vaardigheden door middel van interactieve spelletjes en activiteiten.
Elk van deze tools en hulpmiddelen draagt bij aan de ontwikkeling van cruciale vaardigheden zoals kritisch en probleemoplossend denken. Ze vormen niet alleen een aanvulling op de bestaande curriculum, maar bieden ook essentiële vaardigheden die leerlingen nodig hebben in zowel de digitale wereld van vandaag als die van morgen.
Echter, dit is slechts een selectie van onze favoriete leermiddelen. Het totale aanbod van tools en hulpmiddelen binnen het programmeeronderwijs is vele malen groter. Het kan daarom lastig zijn om een keuze te maken welke vorm best past binnen het onderwijs op jouw school. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
Ben je klaar om de stap te zetten naar innovatief onderwijs? Plan een een gratis adviesgesprek in!