Vakleerkracht inzetten

Soms is het in de huidige teambezetting lastig om digitale geletterdheid snel te integreren. Dit probleem is tweeledig; enerzijds is de werkdruk voor leerkrachten al erg hoog en daarnaast is de benodigde expertise (nog) niet altijd aanwezig.

Wij bieden de mogelijkheid om een vakleerkracht digitale geletterdheid bij jullie op school in te zetten. Onze docenten kunnen in alle groepen van de basisschool wekelijks een uur lesgeven. Dat creëert ruimte voor de komende tijd waarin er gewerkt wordt binnen het team aan een duurzame oplossing voor het implementeren van digitale geletterdheid. 

Vanwege het nijpende tekort aan leerkrachten worden we ook steeds vaker benaderd voor een invalleerkracht. Onze vakdocenten zijn vaak bevoegd en kunnen prima een dag of een serie dagen een volledige klas over nemen. De school heeft de keus of de lesdagen in teken staan van de regulieren lessen of het thema Digitale Geletterdheid. 

Wat kun je van ons verwachten?

Wij zorgen voor een ervaren docent, goede lessen en lesmaterialen die naadloos aansluiten op de ambitie van het SLO. Omdat we zo zeker zijn van onze toegevoegde waarde geven wij indien gewenst ook een gratis proeflesdag.

Mochten jullie als school interesse hebben in het aanbod van een vakleerkracht dan plannen we altijd een afspraak in bij jullie op school. We denken onder andere graag mee als het gaat om ons aanbod te combineren met het huidige programma van jullie school zodat het niet al te veel extra tijd kost. Tijdens dit gesprek bekijken we wat de wensen zijn en formulieren we jullie vraagstuk.

Wij brengen zelf lesmateriaal mee als dat nodig is. We kijken tijdens het samenstellen van het lesprogramma altijd eerst naar wat er op school aanwezig is zodat onze lessen zoveel mogelijk aansluiten en gebruik maken van hetgeen beschikbaar is op jullie school. Mochten jullie als school willen investeren in lesmaterialen dan bieden wij ook daar graag een adviserende rol.

Dit wordt bepaald in samenspraak met de school Wel raden wel lessen van minimaal 45 minuten aan. Dit omdat we tijdens de lessen veel met laptops werken, en je bij de opstart en afsluit tijd nodig hebt, en er anders te weinig effectieve lestijd overblijft. Wat wij vaak bij scholen zien is dat onze lessen in worden gepland met elke 45 minuten een andere groep. Zo rouleert onze leerkracht en kan je op een lesdag meerdere klassen voorzien van lessen op het gebied van digitale geletterdheid.

Wij geven les op ieder type basisschool in de regio Amsterdam, Utrecht en Haarlem.  Onze leerkrachten zijn niet allemaal bevoegd. Momenteel is het wel zo dat meer dan de helft van onze leerkrachten een lesbevoegdheid heeft. Wat alle we alle scholen wel kunnen garanderen is dat iedereen die namens ons voor de klas staat minimaal één jaar werkervaring heeft in het onderwijs. Daarnaast worden ze vooraf en tijdens de opdracht goed door ons begeleid en selecteren we streng zodat we zeker weten dat onze leerkrachten een klas zelfstandig kunnen managen.

Absoluut. We bedienen meerdere scholen die ons het gehele jaar één lesdag per week bij één groep inzetten. Ook zijn er verschillende andere tussen opties mogelijk, zoals een halve dag per klas. Bel of mail vooral voor de mogelijkheden.

Als het gaat om het inzetten van vakleerkrachten werken we altijd met een dagprijs. Voor een losse lesdag rekenen we €380,- dit bedrag is inclusief voorbereiding, reistijd, overdracht en lesmateriaal.

Voor langdurige projecten is de prijs maatwerk. Zijn jullie geïnteresseerd in het inzetten van een vakleerkracht voor een langere periode neem dan vooral contact met ons op. Al onze prijzen zijn vrijgesteld van btw. 

" Dé Codeerschool zorgt bij ons al een paar jaar naar volle tevredenheid voor vaste leerkrachten digitale geletterdheid. Ze zijn écht onderdeel van het team! Er is veel flexibiliteit en ze zijn zeer oplossingsgericht. Ze zijn van grote meerwaarde voor onze school! "

Pieter Bosman

IKC het Talent

Dé Codeerschool zorgt bij ons al een paar jaar naar volle tevredenheid voor vaste leerkrachten digitale geletterdheid. Ze zijn écht onderdeel van het team! Er is veel flexibiliteit en ze zijn zeer oplossingsgericht. Ze zijn van grote meerwaarde voor onze school!

Pieter Bosman
IKC het Talent

Meer dan 100 basisscholen gingen je voor...

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor digitale geletterdheid?